Internationale Trein naar Berlijn

DienstregelingToon prijzen

Als je met de internationale trein naar Berlijn reist bespaar je jezelf een hoop moeite en geld:

  • Geen vermoeiende autorit en prijzige tankbeurten
  • Niet zoeken naar een (dure) parkeerplaats
  • Geen verplichte milieusticker kopen

In plaats daarvan kom je goed uitgerust aan in het centrum van de Duitse hoofdstad! Vanuit Nederland kun je Berlijn zowel met de InterCity als met de nachttrein bereiken.

Met de InterCity

De InterCity tussen Amsterdam en Berlijn is de meest voor de hand liggende keuze. Deze internationale trein vertrekt zes keer per dag vanaf Amsterdam Centraal en stopt ook in Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo. Vanaf Amsterdam duurt de reis iets meer dan 6 uur. Uiteraard zul je nog wel je vervoer binnen Nederland naar één van de opstapstations bij de reisduur moeten optellen.

Het grote voordeel van de InterCity is de prijs. Wanneer je ruim van tevoren boekt, kost een enkele reis in de 2e klas maar €39,-. Hier zit dan je treinreis vanaf ieder station binnen Nederland naar een opstappunt van de InterCity bij inbegrepen. Denk er wel aan dat je meer kwijt bent wanneer je later boekt of wanneer je de reis wilt wijzigen of annuleren.

https://www.youtube.com/watch?v=JLAUEeA7OpM

Met de City Night Line

Een andere optie is de City Night Line van Amsterdam naar Berlijn. Deze trein rijdt ’s nachts. Het grote voordeel is dat je ’s ochtends vroeg in Berlijn aankomt en zo een nacht in een hotel uitspaart. De trein vertrekt dagelijks vanaf Amsterdam Centraal en stopt daarna ook op Utrecht Centraal en in Arnhem. Wel komt de City Night Line heel vroeg aan op Berlijn Hauptbahnhof. Met een uitgebreid ontbijt en vervolgens de reis naar je hotel is het echter prima te doen. Controleer wel of vroeg in de ochtend inchecken mogelijk is bij je hotel. Waarschijnlijk wordt de City Night Line eind 2016 opgeheven.

Aankomst in Berlijn

Berlijn Hauptbahnhof is het meest voor de hand liggende station om uit te stappen. Reis je met de nachttrein dan is dit zelfs de enige mogelijkheid. De internationale Intercity stopt echter ook in Spandau (ten westen van Berlijn) en op Berlijn Ostbahnhof, net ten oosten van het centrum. Ligt je bestemming bij één van deze stations in de buurt, dan kun je natuurlijk ook daar uitstappen.

Hotel in Berlijn » Praktische informatie » Internationale Trein naar Berlijn