nhow Berlin

Eén van de meest bijzondere hotels in Berlijn is nhow Berlin, dat aan de rivier de Spree ligt, in de wijk Friedrichshain. Alles draait in dit viersterrenhotel om muziek en design. En dan ook echt! Er zijn oefenruimtes, opnamestudio’s en een muzieklounge. Op het roomservice menu staan naast de gebruikelijke hapjes en drankjes ook gratis gitaren en keyboards om te lenen (incl. koptelefoon en accessoires).

De beroemde architect Sergei Tchoban heeft samen met de New Yorkse designer Karim Rashid gezorgd voor het opvallende gebouw en adembenemende interieur. Overal hangen kunstwerken, staan designmeubels en wordt met muziek en licht een geheel eigen sfeer gecreëerd.

Uiteraard komen kleur, design, kunst en muziek ook terug in de inrichting van de kamers. Je kunt kiezen uit drie verschillende niveaus in luxe, die samenhangen met de grootte van de kamer en de audio- en videovoorzieningen. Zo heb je in de superior kamers de beschikking over een spelcomputer. In de lobby kun je overigens gratis gebruikmaken van twee Wii’s. Alle kamers beschikken over gratis WiFi, een flatscreen-tv met video-on-demand systeem, opladers voor o.a. smartphones en een surroundsysteem met docking-station. De bedden hebben een matras van 30 cm. dik, de ramen kunnen compleet verduisterd worden, er is airco en het nHow hotel gebruikt zoveel mogelijk anti-allergene materialen. De badkamer is voorzien van een douche of ligbad, een wastafel, wc, vloerverwarming en verzorgingsproducten. Veel kamers hebben tot slot een prachtig uitzicht over de rivier de Spree!

De kantoren van MTV en Universal Music liggen direct naast het nHow hotel en in een paar minuten ben je bij de East Side Gallery en het U- en S-Bahn station Warschauer Straße. Blijf je liever in het hotel dan kun je gebruikmaken van de Spa met sauna, stoombad en fitnessruimte. Of iets gaan drinken in de Envy bar, met prachtig uitzicht over de Spree. Kortom: als je houdt van muziek, kunst en design, dan is het nHow hotel een absolute aanrader!

Stralauer Allee 3, Friedrichshain-Kreuzberg, 10245 Berlijn, Duitsland
Hotel in Berlijn » 4 sterren » nhow Berlin