Hotel Adlon Kempinski Berlin

2200+ ReviewsToon prijzen

Hotel Adlon Kempinski Berlin

Aan de Pariser Platz ligt het legendarische Adlon Kempinski Hotel, dichtbij de Brandenburger Tor, het Rijksdaggebouw en het Holocaust-monument. Het oorspronkelijke gebouw dateert uit 1906 en werd destijds geopend door Keizer Wilhelm II. In 1945 namen Russische soldaten hun intrek in de wijnkelder van het hoofdgebouw. Om onduidelijk redenen ontstond er in de nacht van 2 mei 1945 brand in deze kelder, waardoor het complete hoofdgebouw afbrandde.

De zijvleugel die overeind bleef staan deed in de DDR-tijd dienst als hotel, maar erg sfeervol was de kale Pariser Platz in die tijd niet. In 1984 werd ook de zijvleugel afgebroken. Na de val van de muur kocht een investeringsfonds uit het voormalige West-Duitsland de grond en liet er tussen 1994 en 1997 het huidige hotel bouwen.

Hotel Adlon Kempinski is prachtig ingericht met veel antieke meubelen en kunst. Het personeel doet zijn uiterste om het je naar de zin te maken, met diensten als een limousine service, kinderoppas en het wassen van je kleding terwijl je slaapt. De kamers zijn prachtig gedecoreerd en beschikken over de alle gebruikelijke voorzieningen, waaronder een badkamer met ligbad. Wil je tijdens je stedentrip baden in luxe, dan kun je een suite boeken met aparte eetkamer, woonkamer en badkamer met jacuzzi. Wifi is uiteraard gratis en het is mogelijk om tot later uit te checken (voor 12 uur).

Ontspannen kan in het binnenzwembad, de fitnessruimte of tijdens een massage of beautybehandeling. In de eetkamer van het hotel, voorzien van twee Michelinsterren, worden culinaire hoogstandjes geserveerd door chefkok Hendrik Otto.

In de afgelopen eeuw waren onder andere Charlie Chaplin, Albert Einstein, Koningin Elizabeth II, Bill Clinton en Tom Cruise een aantal nachten te gast. Michael Jackson hield in 2002 zijn zoontje uit het raam om het aan zijn fans te laten zien, wat voor veel opschudding zorgde.

Unter den Linden 77, Mitte, 10117 Berlijn, Duitsland
Hotel in Berlijn » 5 sterren » Hotel Adlon Kempinski Berlin