Casa Camper Berlin

750+ ReviewsToon prijzen

Casa Camper Berlin

Wil je tijdens je verblijf in Berlijn ook een vleugje Spaans temperament meepakken, overweeg dan een verblijf in Casa Camper Berlin. Dit hotel is de Berlijnse vestiging van een succesvol hotel in Barcelona. Behalve op comfort richt het zich ook op gezond omgaan met het milieu. Het Casa Camper hotel heeft vier sterren en staat aan de Weinmeisterstraße, iets ten noorden van het centrum van Berlijn.

De locatie alleen al is een goede reden om voor Casa Camper Berlin te kiezen, want vanuit het hotel loop je in enkele minuten naar de Hackescher Markt met veel keuke winkels en restaurants. Van hieruit ben je vervolgens ook weer in enkele minuten bij het Museumsinsel, de Berliner Dom en het begin van de bekende boulevard Unter den Linden. Loop je de andere kant op, dan kom je uit bij de Alexanderplatz en de Fernsehturm. Ook voor toegang tot het openbaar vervoer tref je het goed met het Casa Camper hotel: op enkele tientallen meters afstand in dezelfde straat vind je namelijk zowel een station van de U-Bahn (lijn U8) als een tramhalte (lijnen 12 en M1).

Binnen in het hotel word je verwelkomd door de warme sfeer van de Spaanse architecten Jordi Tió en Fernando Amat, die ook verantwoordelijk waren voor de styling van de vestiging in Barcelona. De kleur rood komt vaak terug en zowel de kamers als de openbare ruimtes stralen een huiselijke sfeer uit. In de grotere kamers heb je zelfs een aparte woonkamer die gescheiden is van de badkamer. De badkamers beschikken verder stuk voor stuk over daglicht en ook kun je gratis wifi, airconditioning, een minibar, een Nespresso-machine en een kluis (die groot genoeg voor een laptop is) verwachten.

Een ander groot pluspunt van Casa Camper Berlin is wat het hotel de Tentempié noemt, een permanent buffet waar je 24 uur per dag terecht kunt voor gratis hapjes en drankjes. In het restaurant Dos Palillos – een concept bedacht door een Catalaanse chef – kun je verder terecht voor een smakelijke combinatie van Aziatische en Spaanse gerechten. Na een goede maaltijd kun je later in de avond een bezoek brengen aan de kleine maar fijne fitnesszaal met sauna.

Wat duurzaamheid betreft tenslotte, moet je niet alleen denken aan een systeem dat het water van de douche opnieuw gebruikt voor het toilet of aan energiebesparende verlichting. Ook moedigt het personeel je actief aan gebruik te maken van het openbaar vervoer van Berlijn of nog beter, de straten van de Duitse hoofdstad per fiets te verkennen. Hiervoor stelt het hotel je dan ook enkele goed onderhouden huurfietsen ter beschikking.

Weinmeisterstraße 1, Mitte, 10178 Berlijn, Duitsland
Hotel in Berlijn » 4 sterren » Casa Camper Berlin